Dołącz do grona naszych Stałych Klientów, wyróżnianych specjalnymi rabatami, promocjami i prezentami.

Dołącz do grona naszych Stałych Klientów, wyróżnianych specjalnymi rabatami, promocjami i prezentami.

Cały regulamin sklepu internetowego www.Naturativ.pl znajdziesz tu
0

Kwas alginowy (Alginic acid)

Kwas alginowy występujący w algach bardzo dobrze chłonie wodę, dlatego jest wykorzystywany do zagęszczania i osuszania. Również w przemyśle spożywczym (E 400). W kosmetyce jest stosowany jako stabilizator i zagęstnik emulsji. Ma właściwości nawilżające i ochronne.

 

Powrót do listy składników

Wybrane produkty z tym składnikiem

Rabat -20% na pierwsze zakupy!