

Koktajl regenerujący
W poświątecznym zielonym koktajlu znajdziemy wszystko, czego oczekuje umęczone po świętach ciało i skóra, a więc witaminy A - jarmuż, C i E- cytrusy, oraz witaminę PP, K, H, kwas pantotenowy i kwas foliowy - awokado. Dodatkowo imbir ułatwi trawienie i podziała pobudzająco na ukrwienie skóry.
Już wiedza o składzie tej bomby witaminowej przynosi ukojenie! Zatem nie marnujmy czasu i bierzmy się do miksowania!
Na dwie duże szklanki koktajlu potrzebujemy:
1 duży liść jarmużu
1 pomarańcza cała oraz sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
1 awokado
sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
3 cm kawałek imbiru
1/3 szklanki wody
Jarmuż pozbawiamy grubych łodyg, myjemy i blanszujemy, czyli gotujemy 3 minuty we wrzątku. Pomarańczę obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, z awokado wyjmujemy miąższ. Imbir ścieramy na tarce. Dolewamy wszystkie płyny i miksujemy na gładki mus. Można dodać więcej płynu (wody lub soku z pomarańczy). Pijemy i od razu odczuwamy dobroczynne właściwości.
Zdrowego Nowego Roku!


Skin touch – czyli moc dotyku w pielęgnacji ciała

Cera naczynkowa oraz cera trądzikowa – jak pielęgnować, co jeść?

Slow aging i age positive – czy już je wdrożyłaś?

Prebiotyki i postbiotyki czyli jak chronić nasz mikrobiom.
